شماره تماس:09122141469
Image ads
ads 2
آخرین دستورات آشپزی

آشپزی

آشپزی

در یک تعریف جامع، آشپزی یک هنر، تکنولوژی و مهارت برای فراهم آوردن غذا، با اسفاده از گرما و یا بدون آن می باشد . آشپزی یا در متون قدیمی خوالیگری، عمل آماده‌کردن مواد غذایی برای مصرف است. این اصطلاح معمولاً به معنی محدودتری به کار می‌رود، که اِعمال گرما به غذا برای تغییر شیمیایی طعم، بافت، ظاهر، یا خواص غذایی آن است. وقتی انسان در هزاران سال پیش آتش را کشف کرد، آشپزی ویژگی فرهنگی بسیار رایجی شد.

 

آشپزی

آشپزی

پختن به روش‌های مختلفی که مواد غذایی را به کمک حرارت دادن، آماده خوردن می‌کنند گفته می‌شود. پختن مواد غذایی ممکن است در یک ظرف در بسته و تحت فشار به نام زودپَز انجام شود. این روش، سرعت پخت را افزایش می‌دهد و ویتامین‌های غذا نیز بهتر در آن باقی می‌مانند.

ممکن است پختن به یکی از روش‌های زیر باشد:

پختن در تنور یا فر آشپزی یا ماکروفر
پختن در آب (آبپز کردن یا بخارپز کردن)
پختن در روغن (سرخ کردن)

 

پختن در تنور یا فر آشپزی یا ماکروفر:

فر آشپزی (در متون طب سنتی فِرن) یا تاوَن آشپزی گونه‌ای کوره یا اجاق دربسته برای گرمایش، پخت‌و پز یا خشک کردن است. کاربرد اصلی آن در آشپزخانه‌ها و کوزه گری است. فر گازی و فر برقی دو نوع مدرن فر می‌باشند. تاونی که برای حرارت دادن یا در کارهای صنعتی از آنها استفاده می‌شود کوره یا تاون صنعتی نامیده می‌شوند. تاون معمولی یکی از لوازم آشپزی است که معمولاً برای پختن، داغ کردن، کبابی کردن، سرخ کردن یا گرم کردن خوراک بکار می‌رود. از تاون معمولاً برای درست کردن گوشت، نان های پخته، کیک یا دسرها بهره می‌گیرند.

 

پختن در آب (آبپز کردن یا بخارپز کردن):

بخارپزی یا بخارپز کردن (به انگلیسی: Steaming) یک روش برای پخت‌ و پز غذا به شمار می رود که در آن بخار را برای پختن غذا به کار می گیرند. پخت به روش بخار پز زیان های سرخ کردن همراه با روغن را برای بدن آدمی ندارد.

 

پختن در روغن (سرخ کردن):

سرخ کردن نوعی روش پخت است که در آن موادغذایی در انواع روغن خوراکی پخته می‌شوند. روش سرخ کردن به تمدن مصر و حدود ۲۵۰۰ سال پیش از میلاد بر می‌گردد. برخی کیک‌ها را نیز به این شیوه تهیه می‌کنند.

 

 

آشپزی ملل

هر کشور برای خود نوع خاصی از آشپزی را دارد که بسیار متنوع و گوناگون است. مثلاً کشورهای آسیای میانه غذاها و طرز پخت شان شبیه هم است همین‌طور کشورهای اروپایی و آمریکایی. در این مطلب به آشپزی بعضی از کشور ها می پردازیم.

غذای ملی نشانگر هویت فرهنگی و سنت آشپزی هر کشور است. البته کشورهایی نیز هستند که غذای ملی رسمی ندارند. در چنین کشورهایی برخی غذاها که علاقمندان بسیاری پیدا کرده اند عملاً غذای ملی -هر چند غیر رسمی- در نظر گرفته می‌شوند. در بعضی موارد، غذاهای ملی از طریق رأی‌گیری عمومی توسط سازمان‌ها (که ممکن است وابسته به دولت یا مستقل باشد) انتخاب می‌شوند. بعضی از کشورهای کوچک مانند مکزیک و اسپانیا سبک آشپزی ملی مرسوم و معینی دارند، در مقابل برخی کشورها مانند ایتالیا یا هند، چنان فرهنگ آشپزی گسترده و متنوعی دارند که معرفی تنها یک غذای ملی در این کشورها کاری بسیار دشوار است. دیگر کشورها مانند انگلیس یا ایالات متحده‌ی امریکا مجموعه ای از نژادهای مختلف هستند و بنابراین غذاهای ملی مختلفی که دارند نشانگر اختلاط فرهنگ‌های بسیار است. در اینجا فهرستی از غذاهای ملی در سرتاسر جهان را آورده‌ایم که برخی خوشمزه (مثل هات داگ)، برخی منحصر به فرد و خاص (مانند صدف با سس وانیل) و برخی عجیب غریب (مانند کوسه‌ی شش ماهه‌ی تخمیر شده) هستند. با سایت ما همراه باشید.

 

آشپزی غربی

آشپزی غربی به رده های زیر تقسیم می شود. که به بعضی از آنها می پردازیم:

  • آشپزی اروپایی
  • آشپزی استرالیا‏
  • آشپزی آمریکای شمالی
  • آشپزی آمریکایی‏
  • آشپزی کانادایی‏

آشپزی اروپایی خود به رده زیر تقسیم می شود:

  • آشپزی اتریشی‏
  • آشپزی ارمنستان‏
  • آشپزی اسپانیایی‏
  • آشپزی استونیایی
  • آشپزی اسکاتلندی‏
  • آشپزی اسکاندیناوی‏
  • آشپزی اسلواکی‏
  • آشپزی اسلوونی‏
  • آشپزی انگلیسی‏
  • آشپزی ایتالیایی‏
  • آشپزی ایرلند‏
  • آشپزی اوکراین‏
  • آشپزی اوکسیتانیا‏
  • آشپزی آذربایجانی‏
  • آشپزی آلبانی
  • آشپزی آلمانی‏
  • آشپزی آندوران‏
  • آشپزی باسک‏
  • آشپزی بریتانیایی‏
  • آشپزی بلاروس‏
  • آشپزی بلژیک‏
  • آشپزی بلغارستان‏
  • آشپزی پرتغال‏
  • آشپزی جمهوری چک‏
  • آشپزی دانمارک‏
  • آشپزی روسیه‏
  • آشپزی رومانی
  • آشپزی سوئدی‏
  • آشپزی سوئیسی‏
  • آشپزی صربستان‏
  • آشپزی فرانسوی‏
  • آشپزی فنلاند‏
  • آشپزی قبرسی ترکی
  • آشپزی قزاقستان‏
  • آشپزی کاتالان‏
  • آشپزی کورنیش‏
  • آشپزی گرجی‏
  • آشپزی لهستان‏
  • آشپزی لیتوانی‏
  • آشپزی لوکزامبورگ‏
  • آشپزی مجارستان
  • آشپزی مدیترانه‌ای‏
  • آشپزی مقدونیه‌ای‏
  • آشپزی مولداوی
  • آشپزی نروژ‏
  • آشپزی هلندی
  • آشپزی ولز
  • آشپزی یونانی

از بین این رده ها به آشپزی ایتالیایی و مدیترانه ای و  ترکیه ای در رده آشپزی اروپایی می پردازیم.

 

آشپزی ایتالیایی

غذای ایتالیایی یکی از سالم ترین و پرطرفدارترین غذای ملل است غذای ایتالیایی در داخل ایتالیا، با آن چیزی که در بقیه دنیا با نام غذایی ایتالیایی شناخته می‌شود، خیلی متفاوت است. غذای ایتالیایی به راستی یکی از متنوع‌ترین غذاهای دنیا است. در هر منطقه از ایتالیا، حتی در هر شهر یا روستای ایتالیا، غذاها خصوصیات ویژه‌ی خود را دارند در غذاهای ایتالیایی اکثرا از سیر استفاده می شود .

ایتالیایی ها عاشق غذاهای تند و تیز هستند. آنها از سس گوجه غلیظ در اسپاگتی هایشان استفاده می کنند البته همراه با انواع قارچ ها، روغن زیتون، ادویه جات، سیر و انواع مغزها. آنها بر روی هر غذایی سس می ریزند. خوردن سبزیجات تازه (سالاد) را بسیار دوست دارند.

 

در این مطلب به بعضی غذاهای سنتی معروف ایتالیایی می پردازیم:

 

اسپاگتی (Spaghetti)

 

 

 

 

اسپاگتی

اسپاگتی

اسپاگتی (Spaghetti) نوعی پاستای استوانه ای نازک و کشیده با ریشه ایتالیایی و سیسیلی است و به عنوان یکی از غذاهای محبوب ایتالیایی شمرده می شود که غالبا از سمولینا یا آرد معمولی و آب تهیه می شود، ابتدا در آب جوش رشته‌های اسپاگتی را اضافه می‌کنند و می گذارند تا کمی بپزد در حین قل زدن کمی روغن و کمی نمک هم به آن اضافه می کنند تا رشته‌ها به هم نچسبد ، سپس به آن سس ماکارونی که غالبا ترکیبی است از سبزیجات ٬گوشت ٬ روغن زیتون و رب گوجه فرنگی اضافه می کنند .

 

لازانیا (Lasagne)

 

لازانيا

لازانيا

لازانیا (Lasagne) نوعی غذای ایتالیایی است که از لایه‌های سه گانه پاستا ورقه‌ای، سس مخصوص، و پنیر پیتزا درست شده است . لازانیا انواع مختلفی دارد و معمولاً در فر درست می‌شود .

پیتزا (Pizza)

 

پیتزا

پیتزا

 

پیتزا (Pizza) خمیر مصرف شده در ایتالیا دقیقا همان کیفییت و مزه نان تافتون را دارد . در ایتالیا به طور سنتی پیتزا را لوله کرده و با دست می خورند. پیتزای با نان ضخیم، به طوری که خوراکی های (سوسیس و پنیر و ،،،) زیادی روی آن باشد .

زیتی (Ziti)

 

زیتی

زیتی

زیتی (Ziti) نوعی پاستای لوله‌ای توخالی است که بافت نرمی دارد و به آن candele (شمع) هم می‌گویند . زیتی به شکل لوله‌های درازی است که برای پختن آن را به چهار قسمت تقسیم می‌کنند . سسی که با زیتی خورده می‌شود معمولا شامل گوجه‌فرنگی، پنیر، گوشت، سوسیس، قارچ، فلفل، و پیاز است .

 چیکن سالتیم بوکا(Chicken Saltimbocca)

 

چیکن سالتیم بوکا

چیکن سالتیم بوکا

 

چیکن سالتیم بوکا(Chicken Saltimbocca)ترکیبی از مرغ سوخاری شده می باشد که یک ورق نازک گوشت گوساله روی آن قرار می دهند.

نان سیر (Garlic bread)

 

نان سیر

نان سیر

 

نان سیر (Garlic bread) نوعی نان دارای سیر و روغن زیتون و کره است . این نان معمولا بصورت باگت درست می‌شود . این نان با انواع مختلفی از پنیر مانند چدار ، موتزارلا یا فتا مصرف شده و در برخی از رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می‌شود .

سیو پینو (Cioppino)

 

 

 

سیوپینو

سیوپینو

سیو پینو (Cioppino) یک سوپ ایتالیایی است که ترکیبی از میگو و ماهی و خرچنگ و گوجه فرنگی و سیر و روغن زیتون می باشد .

سالاد سزار (Caesar salad)

 

سالاد سزار

سالاد سزار

سالاد سزار (Caesar salad) سیر را با فیله های مرغ تکه تکه شده در یک کاسه بزرگ سالاد به همراه آب لیمو ، سرکه قرمز ، خردل ، زرده تخم مرغ و سس چیلی (تند) نمک و فلفل روغن زیتون و در نهایت ، نان برشته و پنیر پارمزان رنده شده را روی سالاد می پاشند .

تیرامیسو (Tiramisu)

تيراميسو

تيراميسو

تیرامیسو (Tiramisu)یکی از محبوب‌ترین کیک‌ها و دسرهای ایتالیایی است که برای تهیه آن ، بیسکوییت را که معمولاً بیسکوییت ساوویاردی (به ایتالیایی: savoiardi)‏ است آغشته به قهوه نموده، سپس آن ها را همراه با مخلوط همزده‌ای از پنیر ماسکارپونه ، شکر و زرده تخم‌مرغ به صورت لایه لایه در ظرف گذاشته و با لیکور و کاکائو طعم‌دارش می‌کنند .

سوپ سبزيجات ايتاليايی (Italian vegetable soup)

سوپ سبزیجات ایتالیایی

سوپ سبزیجات ایتالیایی

 

سوپ سبزيجات ايتاليايی (Italian vegetable soup) که ترکیبی از پاستای شکل دار و لوبیای سبز و لوبیا قرمز، آب گوشت یا مرغ پیاز، کدوی سبز، جعفری، هویج، کره، نمک و فلفل می باشد.

 

آشپزی ترکیه ایی از رده غذاهای مدیترانه ای آشپزی اروپایی

رژیم غذایی پرچرب و شیرین کشور ترکیه، یکی از اشتهاآورترین برنامه‌های غذایی در سرتاسر جهان است. مردم این کشور به‌واسطه‌ی علاقه‌ی بسیاری که به غذاخوردن دارند، در بین ملت‌های دیگر کاملا شناخته شده هستند و هر منطقه‌ای از این کشور سبک غذایی خاص خودش را دارد.مردم ترکیه‌ به دلیل رژیم غذایی خود، مورد تحسین و ستایش جهانیان قرار گرفته‌اند. آن‌ها این برتری را مدیون طعم و عطر بی‌نظیر غذاها، تاریخچه‌ی غنی غذایی، تنوع و گوناگونی مواد تشکیل دهنده‌ی آن و رژیم غذایی متفاوت در هرمنطقه‌ی جغرافیایی، می‌دانند. به نظر می‌رسد عوامل مهمی چون تنوع محصولات کشاورزی ‌بومی، فعل و انفعالات بیشمار فرهنگی و تاریخی، آشپزخانه‌های به جا مانده از دوران سلجوقیان و امپراطوری عثمانی و همچنین شرایط آب و هوایی و جغرافیایی، تاثیری شگرف بر سبک پخت و پز و رژیم روزانه‌ی آن‌ها گذاشته است.

طراوت و سادگی دو عنصر اصلی در غذاهای ترکیه هستند. در خوراکی‌های مردم ترکیه، سبزیجات تازه و مواد خوشمزه همراه گوشت نرم و چاشنی‌دار به چشم می‌خورد. یکی از معروف‌ترین غذاهایی که ترکیه با آن شهرت یافته است، دونرکباب (donar kebab) است که طعم بسیار خوبی دارد. البته اغلب غذاهای این کشور لذیذ هستند و گاهی‌اوقات میل کردن آن‌ها در خیابان‌ از طریق دست فروشان نیز بسیار لذت‌بخش‌ است. در ادامه این مقاله می‌خواهیم بهترین، خوشمزه‌ترین و معروف‌ترین غذاهای ترکیه را به شما معرفی کنیم. اگر به ترکیه سفر کردید، حتما در رستوران‌ها از این غذاها نوش جان کنید. کمتر کسی پیدا می‌شود که از چنین غذاهای خوشمزه‌ای به راحتی بگذرد!

 

منیمن( Menemen)

منیمن

منیمن

اگر فکر که خوردن تخم مرغ به شکل‌های گوناگون برای صبحانه خسته‌کننده است، بهتر است کمی دقیق‌تر به اطراف خود نگاه کنید. Menemen غذایی شبیه به Shakshuka است که در بین مردم ترکیه محبوبیت زیادی دارد و در واقع ترکیبات اصلی آن شامل تخم مرغ و سبزیجات تازه است. پیاز، گوجه فرنگی و فلفل از جمله مواد اصلی این غذا هستند. Menemen یک صبحانه عالی به‌شمار می‌رود و البته موادی نظیر پنیر و سوسیس تند را نیز گاهی به این غذا اضافه می‌کنند. بدون شک تمام دوست‌داران صبحانه، عاشق Menemen خواهند شد و سعی خواهند کرد آن را با نان و سرعت کم بخورند تا نهایت لذت را ببرند. در حقیقت Menemen شباهت بسیاری به املت گوجه فرنگی دارد.

 

دلمه (Dolma)

دلمه

دلمه

 

 

دلمه در زبان ترکی به معنای پرشده است، اما تهیه چنین غذایی وقت بسیاری نیاز دارد. یکی از اصلی‌ترین مواد موجود در دلمه را برنج تشکیل می‌دهد و البته در کنار آن شاهد ادویه‌جات مختلف نیز هستیم. گاهی به این غذا تخم کاج و گیاهان خشک شده‌ای نظیر فلفل و کدو نیز اضافه می‌شود. البته در بخش‌های ساحلی و قسمت مرکزی شهر استانبول، انواع مختلفی از دلمه سرو می‌شود که در این بین می‌توان به دلمه صدف پر (Midye Dolma) اشاره کرد که در آن مواد تشکیل‌دهنده دلمه را درون پوسته یک صدف قرار می‌دهند. این نوع از دلمه که mldye dolma نام دارد، از ظاهر بسیار جالبی بهره‌مند است و برای یک وعده شام بسیار عالی به‌ نظر می‌رسد. لیمو و نمک دریا از سایر موادی هستند که در کنار این نوع از دلمه قرار می‌گیرند و خوردن آن در خیابان‌های ترکیه بسیار لذت‌بخش است.

 

کباب (kebap)

 

دونر کباب

دونر کباب

 

در ترکیه کباب یکی از غذاهای محبوب است و انواع مختلفی از آن نیز وجود دارد که یکی از معروف‌ترین آن‌ها دونرکباب (doner) است. دونر در ترکیه به معنای چرخیدن است و باید بدین نکته نیز توجه داشت که این نوع از کباب در واقع فست‌فود به‌شمار می‌رود و در ساندویچی‌ها می‌توانید آن را خریداری کنید که به همراه سبزیجات تازه سرو می‌شود. شیوه تهیه این کباب با نام آن همخوانی دارد و برای تهیه آن مقداری از گوشت را به‌صورت عمودی به سیخ می‌کشند و سپس در حالی که درون تنور یا مکان گرم دیگری می‌چرخد، فرآیند پخت آن نیز به اتمام رسیده و آماده سرو می‌شود.

اما گفتنی است که در ترکیه کباب انواع مختلفی دارد و در حقیقت آن‌ها به هر نوع گوشتی که به سیخ کشیده شود، کباب می‌گویند. البته چاشنی، یکی از اصلی‌ترین بخش‌های یک کباب عالی به‌ حساب می‌آید و در حین خوردن آن نباید چاشنی‌ها را فراموش کنید. در ترکیه برخی از کباب‌های شناخته شده و معروف مربوط به منطقه یا استان خاصی هستند که در این بین می‌توان به Adana Kebap و Urfa Kebap اشاره کرد. این دو کباب مربوط به جنوب ترکیه هستند، اما معروف‌ترین کباب در ترکیه کباب اسکندر (Iskender Kebap) است. این نوع از کباب به همراه آب گوجه‌فرنگی و ماست سرو می‌شود.

 

سوپ عدس (Mercimek Corbasi)

سوپ عدس

سوپ عدس

 

Mercimek Corbasi به معنای واقعی همان سوپ عدس است. این سوپ را تقریبا در هر جایی از ترکیه می‌توان پیدا کرد و محبوبیت زیادی دارد. سوپ عدس در ترکیه از ترکیب ساده‌ای بهره می‌برد و تنها شامل پوره عدس و ادویه‌جات مختلف است که در این بین می‌توان به گشنیز و تکه‌هایی از لیموی تازه اشاره کرد. البته در کنار این سوپ، ترشی (Tursu) نیز استفاده می‌شود که کلم، سبزیجات، هویج و زیتون از مواد تشکیل‌دهنده‌ی این ترشی هستند. البته بانان داغ Pita نیز یکی دیگر از موادی است که در کنار سوپ میل می‌شود. سوپ عدس یکی از ارزان‌ترین و در دسترس‌ترین غذاهای ترکیه است و در هر جایی نظیر رستوران‌های مجلل یا کافه‌های شبانه می‌توان آن را تهیه کرد.

چی کوفته(Cig Kofte)

 

چی کوفته

چی کوفته

تلفظ این نوع از کوفته، چی (chee) است و از گوشت خام تشکیل شده است. این غذا تاریخچه یا افسانه‌ی جالبی دارد. در زمان حضرت ابراهیم، پس از سرد شدن آتش بر ابراهیم هیچ آتشی در آن منطقه روشن نمی‌شود یا همه چوب‌ها را برای برپا کردن آتش برای سوزاندن حضرت ابراهیم جمع کرده بودند. زن یک شکارچی برای این که بدون آتش باید غذا درست می‌کرد، این غذا را اختراع کرده و به همین دلیل مردم سعی کردند غذایی درست کنند که نیازی به پخت نداشته باشد و Cig Kofte در واقع حاصل همین تلاش بود.

ترکیب سنتی این غذا شامل بلغور ورز داده شده، پیازچه، ادویه‌جات و گوشت خام تازه است. این غذا با ورز دادن زیاد ادویه‌جات با گوشت، به نوعی از گرمای ادویه کمی گوشت موجود در این غذا از خامی خارج می‌شود، البته باید توجه داشت که بعد از سال ۲۰۰۹ ممنوعیت‌هایی در اتحادیه اروپا مبنی بر مصرف گوشت خام ایجاد شد که این موضوع شامل Cig Kofte نیز است. این غذا بسیار لذیذ و خوشمزه است و ظاهر آن نیز زمان‌های گذشته را به خاطر می‌آورد. این کوفته به همراه سبزیجات تازه و لیمو سرو می‌شود و اغلب آن را روی چند برگ کاهو و یا یک نان نازک قرار می‌دهند. البته فرآيند تهیه Cig Kofte نیز ساده است.

 

 لاماچون(Lahmacun)

 

 

لاماجون

لاماجون

Lahmacun در ترجمه‌های متداول به عنوان پیتزای ترکیه شناخته می‌شود و شیوه تلفظ آن نیز lah mah joon است. در واقع Lahmacun یک نوع ماده غذایی است که در آن لایه‌ای نان و ورقه‌هایی از گوشت وجود دارد و مواد مختلفی نیز به‌ عنوان چاشنی در کنار آن سرو می‌شوند. این غذا اغلب به‌صورت تازه پخت و سرو می‌شود و حتی می‌تواند برای دو یا سه وعده غذایی کافی باشد. پیاز و گشنیز از جمله موادی هستند که باعث می‌شوند این غذا حس و حال متفاوتی داشته باشد و یکی از بهترین چاشنی‌ها برای گوشت گاو هستند. گاهی در کنار این غذا مقداری بادام زمینی و انار نیز سرو می‌شود. در واقع Lahmacun نوعی پیتزا است که ساختار طبیعی‌تری دارد و شکل و شمایل قدیمی خود را نیز حفظ کرده است.

 

 مانتی( Manti)

 

مانتی

مانتی

Manti در واقع نمونه ترکیه‌ای از Ravioli است و در شکل‌ها و انواع مختلفی ساخته می‌شود. اغلب اوقات مردم ترکیه درون این خوراکی مقداری گوشت قرار می‌دهند و خمیر آن را نیز به‌ صورت گوشه‌دار می‌سازند. البته باید توجه داشت که محتوای درون آن و سایزی که دارد، متفاوت است و این خوراکی شباهت بسیاری به یک ماده غذایی در ایتالیا دارد که Ravioli نامیده می‌شود. اما تفاوت نسخه ترکیه‌ای آن استفاده از ماست برای نرم کردن و خوش‌طعم کردن آن است. تفاوت دیگر این است که همراه آن بادمجان سوخاری نیز سرو می‌شود. البته طعم لذیذ گوشت نیز بسیار در این غذا خوش‌آیند است و همین موضوع باعث شده که یکی از محبوب‌ترین غذاهای ترکیه باشد.

 

 ایمام بای ایلدی(Imam Bayildi)

 

 

ایمام بای ایلدی

ایمام بای ایلدی

 

در میان غذاهای ترکیه، بادمجان یکی از غذاهای اصلی است و تقریبا تبدیل به عضوی جدایی‌ناپذیر شده است. نام این غذا نیز حکایت از این دارد که با یک خوراکی خارق‌العاده روبه‌رو هستیم. Imam Bayildi از لحاظ معنی تقریبا نشان از این دارد که هر فردی که چنین غذایی را در حال آرام آرام پختن مشاهده کند، غش خواهد کرد. بادمجان، پیاز و گوجه‌ْفرنگی مواد تشکیل‌دهنده این غذا هستند. باید توجه داشت که بادمجان و روغن زیتون از اصلی‌ترین مواد Imam Bayildi به‌ حساب می‌آیند. نوعی دیگر از این غذا نیز karniyarik نام دارد که آن نیز ساختاری شبیه به دلمه دارد و مواد آن درون بادمجان قرار گرفته‌اند و چون این بادمجان از وسط نصف شده است به‌همین دلیل karniyarik یا شکم‌پاره نامیده می‌شود.

 

بورک (Borek)

بورک

بورک

Borek نوعی خوراکی است که از چندین لایه خمیر شیرینی ساخته می‌شود و طعم شیرین و خوبی دارد. این شیرینی نیز یکی از خوراکی‌های قدیمی در ترکیه و مربوط به دوره عثمانی است. اما اکنون در آن تغییراتی اعمال شده است. گفتنی است که Borek در سایز‌ها و شکل‌های مختلفی تهیه می‌شود. برای مثال برخی از مردم آن را به شکل سیگار درست می‌کنند و برخی شکل گل را به آن می‌دهند. اغلب مردم ترکیه این شیرینی را خودشان تهیه می‌کنند و البته در رستوران‌های مختلف نیز می‌توان آن را پیدا کرد که گاهی تفاوت‌هایی در شیوه تهیه دارند. باید بدین نکته توجه داشت که در ترکیه درون Borek مواد مختلفی قرار می‌دهند که در این بین می‌توان به گوشت و پنیر اشاره کرد. البته روی برخی از آن‌ها نیز پودر قند می‌پاشند تا برای صبحانه مورد استفاده قرار گیرد.

 

 نخود پلو(Nohutlu Pilav)

نخود پلو

نخود پلو

Nohutlu Pilav یا همان برنج به همراه نخود یکی دیگر از غذاهایی است که در خیابان‌های ترکیه به‌ فروش می‌رسد. شیوه تزیین این خوراکی بسیار زیبا است و البته ترکیب ساده‌ای نیز دارد. این خوراکی در یک چرخدستی به‌ فروش می‌رسد که شیشه‌ای است و از یک عایق برای عدم خروج گرما استفاده می‌کند. Nohutlu Pilav ترکیبی از لایه‌های برنج و نخود است که با آب مرغ طعم داده می‌شود. البته برای اینکه این غذا کمی بیشتر و البته انرژی‌زا باشد، افراد می‌توانند آن را به‌ همراه مقداری مرغ میل کنند. 

 

آشپزی آسیایی

 

آشپزی آسیایی به رده های زیر تقسیم می شود:

آشپزی ازبکستان‏
آشپزی اهل ترکمنستان‏
آشپزی آسیای شرقی
آشپزی پاکستانی‏
آشپزی تاجیکی‏
آشپزی تایلندی
آشپزی چوکچی‏
آشپزی خاورمیانه‌ای
آشپزی روسیه‏
آشپزی سنگاپوری‏
آشپزی فیلیپینی
آشپزی قزاقستان‏
آشپزی مالزی‏
آشپزی نپال‏
آشپزی یهودی‏

 

آشپزی خاورمیانه یا آشپزی غرب آسیا

آشپزی خاورمیانه یا آشپزی غرب آسیا به آشپزی کشورهای مختلف و مردم منطقه خاورمیانه و غرب آسیا اطلاق می‌شود. آشپزی این منطقه ضمن دارا بودن تنوع از درجه بالایی از همگونی نیز برخودار است. برخی از افزودنی‌های معمول این آشپزی عبارتند از: زیتون و روغن زیتون، نان پیتا، عسل، دانه کنجد، خرما، سماق، نخود، نعناع و جعفری.

آشپزی ایرانی جرء رده آشپزی خاورمیانه است.

آشپزی ایرانی

در تاریخ افسانه‌ای ایران آمده‌است که پختن خوردنی از دوران پادشاهی ضحاک آغاز شد. پیش از آن دیوها به این هنر آشنایی داشتند و انواع آش‌ها و خوردنی‌های لذیذ را می‌پختند. از میان نوشته‌هایی که از زبان پهلوی در دست است در رساله دلکش خسرو کواتان و ریتک (خسرو و ریدگ) نکاتی دربارهٔ خورش‌ها و خوردنی‌ها و شیوهٔ بکار بردن و چگونگی آنها در دوره ساسانی به دست می‌آید که در تنظیم تاریخ آشپزی در ایران مآخذ معتبر است. نام بسیاری از طعام‌های ایرانی و اصطلاحات طباخی که معرب کرده شده‌است در کتاب‌های زبان عربی دیده می‌شود. در زبان عربی کتاب‌های چندی در زمینهٔ پخت غذا وجود دارد که با پخت‌وپز ایرانیان بی ارتباط نیست چه از حیث اصطلاح و واژه میان این دو دسته شباهت‌هایی دیده می‌شود. این امر احتمالاً به این سبب بوده‌است که در دستگاه‌های دیوانی و اداری خلفای عباسی تعداد زیادی از ایرانیان دخیل بودند و طبعاً آداب و عادات آنان در زندگی اعراب نفوذ کرده، از جمله روش آشپزی ایران در زمان عباسیان مورد توجه قرار گرفته‌است. در زبان فارسی ۴ کتاب مستقل در آشپزی شناخته شده‌است که عبارتند از:

کارنامه در باب طباخی و صنعت آن تألیف حاجی محمدعلی بلورچی بغدادی از عصر شاه اسماعیل
مادةالحیوة از نورالله آشپز شاه عباس
«نسخه شاه جهانی» این کتاب در دوران پادشاهی شاه جهان از پادشاهان مغولی هند تألیف شده‌است.
«کارنامه» تألیف نادر میرزا نویسندهٔ کتاب تاریخ تبریز است که در عصر قاجار نوشته شده‌است.

انواع خوراک ایرانی

همه خوراک‌ها بر اساس شاخصه‌هایی همچون نوع مصرف، روش پخت‌وپز، گوناگونی مواد اولیه مورد استفاده یا منطقه‌ای که آن غذا (پزا) رایج و شناخته شده‌است؛ تقسیم‌بندی می‌شوند. از مهم‌ترین خوراک‌های ایرانی می‌توان به آبگوشت، قورمه سبزی و کباب‌های ایرانی اشاره کرد.

خوراک های ایرانی را می‌توان در انواع زیر طبقه‌بندی نمود:

انواع آش، حلیم، اشکنه، کله جوش
انواع آبگوشت و سوپ، شوربا
انواع کوکو، کوفته و دلمه
انواع فراورده‌های لبنیاتی
انواع شامی، کتلت و فلافل
انواع ته‌دیگ‌ها
چلو (برنج سفید که با خورشت یا کباب همراه است)
انواع پلو (برنج مخلوط)
انواع خورشت و قلیه
انواع کباب و جوجه کباب
انواع برانی، خوراک لوبیا، عدسی، نرگسی و مسما
انواع شیرینی، دسر، و شربت
انواع ترشی، رب، شور و چاشنی
انواع ته‌چین‌ها
انواع ادویه‌جات و چاشنی‌های غذایی
انواع خوراک سنتی با گوشت، مرغ، میگو و ماهی
انواع خوراک با کله، پاچه، دل، قلوه، مغز و سیرابی

ارتباط آشپزی ایرانی با دیگر شیوه‌های آشپزی

طرز آشپزی ایرانی با شیوهٔ آشپزی کشورهای افغانستان، تاجیکستان، جمهوری آذربایجان، ارمنستان، عراق و ترکیه همانند است.

فهرست غذاهای ایرانی

 

 

کباب برگ

کباب برگ

برخی از غذاهای ایرانی به شرح زیر است:

چلوکباب
کباب کوبیده
کباب برگ
کباب چنجه
شیشلیک
کباب بختیاری
جوجه کباب
قورمه سبزی
خورشت قیمه
آش رشته
حلیم بادمجان
خورشت فسنجان
میرزا قاسمی
خورشت مسمای مرغ
خورشت کرفس
زرشک پلو
شیرین پلو
خورشت آلو اسفناج
کوفته تبریزی
دیزی
قیمه نثار
ترخینه
عدس پلو
قیمه بادمجان
اشکنه
هویج پلو
مرغ ترش
سبزی پلو
کشک بادمجان
باقالی پلو
خورشت کنگر
خورشت بامیه
لوبیا پلو
عدسی
کله پاچه

صبحانه ایرانی

صبحانه از جمله غذاهای اصلی در فرهنگ ایرانی است. عدسی، حلیم وکله پاچه از مهم‌ترین غذاهای مخصوص صبحانه می‌باشد که در ایران طرفدار زیادی دارد و در ایام تعطیل مردم ترجیح می‌دهند از آن‌ها استفاده کنند، ترکیب مناسبی از غلات (گندم) و حبوبات (عدس) و همچنین گوشت سفید (موجود در هلیم که معمولاً گوشت بوقلمون است) به اضافه مقادیری روغن خوراکی است. حلیم در فصول سرد بسیار مورد استقبال قرار می‌گیرد. یکی از غذاهای سنتی ایرانی کله پاچه است.

غذاهای دیگر مورد استفاده توسط ایرانیان چای و شیر و خامه. تخم مرغ آب‌پز، خیار و گوجه تازه. نیمرو و سبزی خوردن. لوبیا چیتی یا عدسی یا هلیم. استفاده از حلوا ارده (بویژه درفصل سرد) و پنیر. شیربرنج و آب میوه فصل. فرنی، کره و مربای هویج. ساندویچ مرغ یا تخم مرغ، سبزیجات مانند کاهو و میوه. مصرف آب میوه‌های طبیعی بویژه پرتقال یا میوه‌هایی که ویتامین ث دارند ، نان و پنیر، خرما یا گردو.

 

مطالبی که ذکر کردیم خلاصه ای از مبحث آشپزی و رده بندی آن بود. امیدوارم مطالب فوق مورد استفاده شما عزیزان  قرار گرفته باشد. ذر سایت ما منتظر رسپی و دستورات آشپزی و شیرینی پزی امتحان شده جدید روز های آینده باشید.لطفا در بخش نظر سنجی سایت شرکت کنید و با نظرات تان ما را در بهینه سازی سایت مان یاری دهید.از اینکه از سایت ما دیدن کردید متشکرم.

 

 

 

 

 

 

 

کلیه حقوق طراحی و محتوا تیم طراحی لحظه وب می باشد.09122141469