شماره تماس:09122141469
Image ads
ads 2
آخرین دستورات آشپزی

دستور آشپزی، غذا ، شیرینی و دسر ماه رمضان

آشپزی ماه رمضان

طرز تهیه دسر یونانی

طرز تهیه دسر یونانی نام اصلی دسر یونانی گالاکتُبورکو است. این دسر بسیار خوشمزه است زیر و رویش از لایه های خمیر فیلو یا همان یوفکای کره ای است که در فر برشته شده اند و وسطش هم از دسر سمولینای نرم و خوشمزه تشکیل شده است . درمرحله پایانی پخت هم مقداری شربت روی […] ادامه مطلب

دستور آشپزی، غذا ، شیرینی و دسر ماه رمضان

رمضان نهمین ماه سال قمری است. در این ماه، روزه بر مسلمانان واجب شده‌است. ماه رمضان در دین اسلام ماهی مبارک است.

 

حلول ماه مبارک رمضان مبارک

حلول ماه مبارک رمضان مبارک

در قرآن از این ماه به عنوان ماهی که در آن قرآن نازل شده یاد شده‌است.[با توجه به آیه ۱۸۵ سوره بقره که نزول قرآن را در ماه رمضان می‌گوید و سوره قدر که نزول قرآن را در شب قدر می‌داند، مسلمانان معتقدند که شب قدر در این ماه واقع است.
در این ماه بر تمام مسلمانان واجب است که روزه بگیرند و علاوه بر آن اعمال مستحبی بسیاری وجود دارد که از جملهٔ آنها می‌توان به تلاوت قرآن، خواندن ادعیه و همچنین افطاری دادن اشاره کرد.

آشپزی ماه رمضان

در ماه مبارک رمضان غذا خوردن به سحری و افطار محدود می شود، بنابراین خوراک هایی که در این دو وعده مصرف می شوند اهمیت ویژه دارد.
در ماه رمضان افطار و سحر وعده های غذایی اصلی روزه داران هستند و همه اهل خانهدر کنار هم جمع شده و پای سفره‌های افطاری و سحری ساعات بیشتری را از کنار هم بودن لذت می‌برند. به همین مناسبت در این مقاله به آموزش انواع غذاها ویژه افطار و سحر، انواع نوشیدنی ها، دسرها و تزیین سفره افطار که در ماه مبارک رمضان طرفداران بیشتری دارد اختصاص داده‌ایم.

وعده افطاری
برای افطار معمولا غذاهای سبک اما مقوی روزه داران می خورند. انواع سوپ ، آش ،کتلت و شامی و … که سبزی در آنها بکار رفته و انواع دسر و فرنی،مشکوفی ،خرما و.. . که انرژی زا هستند سرو می شود . سفره های افطاری رنگینی در مناطق مختلف ایران با آداب و رسوم خاص خودش وجود دارد .

 

 

سفره افطاری

 

 

 

سفره دعوتی افطار ماه رمضان

سفره دعوتی افطار ماه رمضان

 

 

وعده سحری
وعده سحری، غذای کامل هست و معادل ناهاری است كه در روزهای عادی خورده می شود يعني انواع غذاهای برنجی و یا نانی را روزه داران در این وعده میل می کنند. غذاهای حاوی غلات، حبوبات و گوشت مانند عدس‌پلو و لوبیاپلو بهترین غذا برای وعده سحری هستند.غذاهای مناسب برای سحری شامل میوه و سبزیجات وگوشت می باشد. مصرف لبنیات مثل شیر و ماست هم توصیه می‌شود.

 

سفره سحری

سفره سحری

افطار و سحری شهرهای مختلف ایران

 

مازندران
در خطه سرسبز مازندران در شهر بابل شامی بابلی و آش گوشت به همراه نان و پنیر و سبزی خوردن افطار سرو میشود و زولبیا و بامیه و حلوا و خرما پای ثابت سفره های افطاری هستند و برای سحری معمولا بانوان با سلیقه و هنرمند بابلی غذاهای پر انرژی مانند انواع پلو و خورشت ها مانند خورشت فسنجان و.. . تدارک می بینند.

 

شامی بابلی

 

خراسان
 شله مشهدی که مشهدی ها به آن شُله می‌گویند،  از غذاهای ماه رمضان در آنجاست که آشی است بسیار مقوی شامل راسته گوساله و انواع و اقسام حبوبات از لوبیا چیتی و رشتی گرفته تا نخود و ماش و بلغور گندم و برنج و به همه اینها ادویه فراوان می‌زنند. شله مشهدی، حالا دیگر تنها غذای مخصوص مشهدی ها فقط نیست، از مرزهای مشهد بیرون آمده و در دیگر شهرها هم طرفدار زیاد دارد.

شله مشهدی

شله مشهدی

گیلان
گیلانی ها در ماه رمضان برای افطار و سحر غذاها و خوراکی‌های متنوعی را تدارک می‌بینند. از جمله این خوردنی ها که چشم مان زیاد به دیدنش در شهرهای بزرگی مثل تهران عادت کرده، مغازه هایی است که رشته خشکار می‌پزند. رشته ترکیبی است از آرد و برنج و آب و شیر که روی سینی مسی داغی پهن می‌شود. گیلانی ها، در ماه رمضان شامی گیلانی که یکی از غذاهای پرطرفدار است نیز درست می‌کنند. گوشت، پیاز، سیب زمینی، زعفران، لپه و سبزی معطر از جمله محتویات این شامی است. شله قلمکار هم در سفره افطار و سحر شمالی ها بسیار محبوب است.

 

شامی گیلانی پوک

شامی گیلانی

تبریز و آذربایجان شرقی

در تبریز و سایر شهرهای استان آذربایجان شرقی سالیان سال است که غذاهای اصیل سر سفره افطار و سحر گذاشته می‌شود. نان زنجفیلی کوکه، در این میان جایگاه ویژه‌ای در سفره افطار دارد. کوکه نان زنجبیلی روغنی است که به صورت ایشلی(مغزدار) و یاغلی(ساده) پخته می‌شود و ترکیباتش آرد نان سنگک، شیر، شکر، پودر زنجبیل و.. است.نان رمضان نیز از نان های بسیار پرطرفدار برای افطار آنجاست.

 

نان زنجبیلی تبریز

آش دوغ «اِیران آشی» که از ترکیب نعناع، دوغ، نخود، سبزی، تخم‌مرغ و برنج درست می‌شود نیز آش سبکی است که در این ناحیه برای افطار  زیاد خورده می‌شود.

 

آش دوغ

آش دوغ

 

اصفهان

اصفهانی‌ها در ماه رمضان علاوه بر اینکه گوشت و خواربار نذر می‌کنند غذاهای خاصی نیز برای افطار و سحر تهیه می‌بینند. غذایی که در این ماه تقریبا پای ثابت سفره اصفهانی‌هاست حلیم بادمجان است. گوشت و عدس و برنج را باهم می‌پزند و نتیجه غذایی بسیار خوشمزه از آب درمی‌آید. خورشت ماست، شله زرد وآش شله قلمکار هم از دیگر غذاهای معمول بر سر سفره افطار است.

آش شله قلمکار سنتی

آش شله قلمکار

شیراز
یکی از قشنگترین افطاری ها را شیرازی ها دارند. شیرازی‌ها معتقدند روزه سرد است و باید آن را با عرق گل گاوزبان که گرم است، باز کرد. مهمانی‌ها در این اینجا از افطار است و معمولا تا سحر ادامه پیدا می‌کند. سفره ها و میزهای افطاری هم از خوراکی‌های سبک بگیر تا غذاهای مفصل و پر و پیمان را شامل می‌شود. در شیراز  حلوای رنگینک، ترحلوا، کوفته هلو، کشمش پلو و قنبرپلو و آش کوفته سبزی از غذاهایی است که برای افطار و سحر می‌پزند. قنادی‌های شیراز هم برای ماه رمضان نان شیرینی به اسم نان چاهی می‌پزند و زولبی نیز که تا حدودی شبیه زولبیا است را نیز موقع افطار با چای می‌خورند.

حلوای رنگینک

حلوای رنگینک

خوزستان
خوزستانی‌ها، شیرینی‌های محلی مثل «لگیمات» یا «ماقوطه»، «شعریه»، «شعث»، «رنگینک»، «مسقطی» و «معسل»، «فرنی»، «حلیم» و غذاهایی مثل آش سفره را برای افطار تدارک می‌بینند. مردم این خطه همچنین غذایی دارند به اسم خوراک مفطح که با راسته گوساله و ادویه های فراوان محلی درست می‌شود و برای تحمل ساعات طولانی روزه‌داری در گرمای طاقت فرسای جنوب خوب است.

مسقطی قالبی

مسقطی قالبی

کرمانشاه

در کرمانشاه، ماه رمضان‌ها آشی می‌پزند به اسم آش عباسعلی که آشی ۲۰۰ ساله است. معروف است که آشپزی به اسم عباسعلی در آن زمان نذر می‌کند که هرشب برای روزه داران آشی بپزد که روزه شان را با آن باز کنند. حلیم با روغن کرمانشاهی، آش ترخینه، خورشت خلال، سیب پلو، هریسه (غذایی با ترکیب گوشت و حبوبات)، خوراک چنگال (نان محلی، روغن کرمانشاهی و شکر)، شیر برنج، کوفته و شله‌زرد رنگین از دیگر غذاهای مردم کرمانشاه در این ماه است.

شله زرد قالبی

شله زرد قالبی

 

در دیگر استان ها:
برساق، از شیرینی‌های ویژه لرستان است که از آرد، شیر، شکر و برخی افزودنی‌ها از گیاهان بومی و طبیعی درست می‌شود و سهم بزرگی از سفره افطار لرها را دارد.

برساق

برساق

در چهارمحال و بختیاری آش اوماج یکی از مهم‌ترین آش‌هایی است که پخته می‌شود، آشی که شامل اسفناج و نخود خیس شده، پیازداغ، آرد و تخم‌مرغ و ادویه‌های محلی است. مردم شهرستان های چهارمحال و بختیاری، آش کاردین و کالجوش هم در طی ماه رمضان بسیار می‌خورند.

 

آش اوماج

آش اوماج

 

 

سایت ما دستور آشپزی و طرز تهیه غذای افطار و سحر و شیرینی و دسر ماه رمضان را برای شما عزیزان آماده کرده است .این صفحه تا  آخرین روز ماه رمضان آپدیت خواهد شد پس با ما همراه باشید.

 

پیشاپیش فرا رسیدن ماه مبارک رمضان را بر شما و همه مسلمانان سراسر دنیا تبریک میگویم .

ماه رمضان

ماه رمضان

          ماه رمضان ماه نزول قران مبارک

کلیه حقوق طراحی و محتوا تیم طراحی لحظه وب می باشد.09122141469